Kelder » Realpyros café » Media berichten
4 weken geleden
Politie vindt 1100 kilo illegaal vuurwerk in schuurtje

De politie heeft ruim 1100 kilo aan illegaal vuurwerk in beslag genomen. De dozen stonden in een schuur in het Overijsselse dorp Vroomshoop. Twee vrouwen van 36 en 45 jaar zijn aangehouden en vastgezet.

Door een anonieme tip kwam de politie het vuurwerk op het spoor. In de dozen zaten 144.000 nitraten, kleine kartonnen hulzen die gevuld zijn met kruit en gips.

Het vuurwerk is volgens de regionale omroep RTV Oost op een veilige manier afgevoerd. Al het vuurwerk wordt in verbrandingsovens vernietigd.

Bron nos.nl
4 weken geleden
Levensgevaarlijk vuurwerk in auto gevonden

BAKKUM De politie heeft vannacht een grote hoeveelheid vuurwerk in een auto in Bakkum gevonden. Het zou gaan om ruim tweehonderd kilo gevaarlijke knallers.

De politie trof het illegale vuurwerk na een tip aan in een auto op de Dokters Benderslaan in Bakkum. Tussen het vuurwerk zaten onder meer levensgevaarlijke lawinepijlen. De eigenaar van de auto, een 40-jarige Castricummer, is aangehouden en zit nog steeds vast.

Het vuurwerk is door specialisten afgevoerd en wordt vernietigd.

Bron rtvnh.nl
4 weken geleden
Politie vindt meer dan vuurwerk bij grote actie


ASSENDELFT/ZAANDAM - De politie heeft begin deze week een grote preventieve vuurwerkcontrole gehouden. Maar: er werden niet alleen kruitbommen gevonden. Agenten stuitten ook op wapens een hennepkwekerij.

De politie startte het onderzoek dinsdag in een woning aan de Gele Ring in Assendelft. In een vitrinekast lag een behoorlijke hoeveelheid wapens, waaronder messen, werpmessen, vlindermessen, en vuurwapens. Onduidelijk is nog of er met de vuurwapens ook echt geschoten kon worden. De politie nam de wapens in beslag. Er wordt onderzoek gedaan naar de (mogelijke) vuurwapens.

Ook bij een woning aan de Dorpsstraat in Assendelft werd geen vuurwerk gevonden. Wel lagen er een schuur bij het pand ongeveer 100 mortierbuizen. In een tweede schuur trof de politie bovendien een hennepkwekerij met 53 planten. Ook bleek hier de stroom buiten de meter om afgetapt te worden. De politie nam de hennep en de bijbehorende apparatuur in beslag.

In een schuur bij een woning aan de Bovenveen in Zaandam vond de politie dinsdagavond uiteindelijk illegaal vuurwerk. In de schuur lagen vijf cakeboxen en een lawinepijl. Het vuurwerk werd in beslag genomen.

Bron noordhollandsdagblad.nl
4 weken geleden
Noordwijker gewond na afsteken illegale vuurwerkbom

NOORDWIJK - In de Nachtegaalslaan in Noordwijk is woensdagavond een 22-jarige man gewond geraakt bij het afsteken van een zogenoemde vuurwerkbom. Naar aanleiding van dit incident werd later bij een 23-jarige Noordwijker 60 kilo professioneel vuurwerk aangetroffen.

De politie meldt op Facebook dat de gewonde Noordwijker zei dat hij zijn vuurwerk even wilde uitproberen. Het slachtoffer is behandeld aan zijn verwondingen en werd vervolgens aangehouden.

De politie is gelijk een onderzoek begonnen naar de herkomst van het vuurwerk. Naar aanleiding hiervan werd in een woning aan de Alk in Noordwijk ruim 60 kilo professioneel vuurwerk aangetroffen en in beslaggenomen. In de woning werd een 23-jarige man uit Noordwijk aangehouden.

Bron leidschdagblad.nl
3 weken geleden
Aankoop illegaal vuurwerk loopt uit in beroving

Een 19-jarige man uit Bergschenhoek is zaterdagmiddag beroofd toen hij illegaal vuurwerk probeerde te kopen.

Via social media had maakte hij een afspraak om voor zo’n 200 euro aan illegaal vuurwerk te kopen. Op de Rijtuigweg in Rotterdam troffen koper en ‘verkoper’ elkaar.

Toen de twee de koop wilde afhandelen verschenen er nog twee mannen. Eén van hen had een mes bij zich. De 19-jarige moest het geld wat hij voor het vuurwerk had meegenomen afstaan. De drie mannen vertrokken en lieten de Bergschenhoeker zonder vuurwerk achter.

Bron Ad.nl
3 weken geleden

Ravage na explosie door vuurwerk bij huis in Roosendaal

ROOSENDAAL - Een huis aan de Schuivenoord in Roosendaal is zondagavond flink beschadigd geraakt na een explosie. Ook een nabijgelegen woning liep schade op. Er zijn geen gewonden gevallen. De politie vermoedt dat zwaar vuurwerk de boosdoener is. De dader of daders zijn nog niet gevonden.

Rond tien over halfelf kreeg de politie een melding over de explosie. Agenten gingen kijken en troffen een ravage aan. De voordeur en een ruit van het huis waren flink vernield. Bij de nabijgelegen woning was ook een ruit aan diggelen.

De bewoners van het huis waar de explosie plaatsvond waren thuis, maar bleven gelukkig ongedeerd. De politie is meteen een onderzoek gestart. De recherche heeft sporenonderzoek in het huis gedaan en buurtbewoners gevraagd of ze iets hebben gezien.

Er is meer informatie nodig en daarom vraagt de politie aan getuigen om zich te melden. Dat kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Bron omroepbrabant.nl
3 weken geleden
Vier arrestaties na vondst 1800 kilo illegaal vuurwerk

De politie heeft vandaag vier mensen aangehouden na de vondst van 1800 kilo illegaal vuurwerk in Hoogvliet en Wezep. Het gaat om een 42-jarige man uit Spijkenisse, een 52-jarige man uit Hoogvliet, een 53-jarige Amersfoorter en een 41-jarige man uit Leusden.


Agenten deden vanmorgen op adressen in Hoogvliet en Wezep invallen. Ze troffen een bus aan die volgeladen was met illegaal vuurwerk. De spullen zijn in beslag genomen.

Aanleiding voor de invallen was een groot politieonderzoek. Dat werd een aantal maanden geleden gestart na de aanhouding van twee minderjarigen, die in het bezit waren van cobra's en ander illegaal vuurwerk.

bron: www.ad.nl/rotterdam/vier-arrestaties-na-vondst-1800-kilo-illegaal-vuurwerk~ac0148df/
3 weken geleden
glassex schreef
Vier arrestaties na vondst 1800 kilo illegaal vuurwerk

De politie heeft vandaag vier mensen aangehouden na de vondst van 1800 kilo illegaal vuurwerk in Hoogvliet en Wezep. Het gaat om een 42-jarige man uit Spijkenisse, een 52-jarige man uit Hoogvliet, een 53-jarige Amersfoorter en een 41-jarige man uit Leusden.


Agenten deden vanmorgen op adressen in Hoogvliet en Wezep invallen. Ze troffen een bus aan die volgeladen was met illegaal vuurwerk. De spullen zijn in beslag genomen.

Aanleiding voor de invallen was een groot politieonderzoek. Dat werd een aantal maanden geleden gestart na de aanhouding van twee minderjarigen, die in het bezit waren van cobra's en ander illegaal vuurwerk.

bron: www.ad.nl/rotterdam/vier-arrestaties-na-vondst-1800-kilo-illegaal-vuurwerk~ac0148df/


Blijkt zelfs dat het om 2600 kg te gaan...

Is vandaag even nagewogen.
2 weken geleden
Quote
Laagste aantal klachten vuurwerkoverlast in vijf jaar

Het meldpunt vuurwerkoverlast heeft rond de jaarwisseling 45.000 meldingen gekregen over vuurwerkoverlast, het laagste aantal in vijf jaar.
Volgens initiatiefnemer van het meldpunt Arno Bonte kwamen er een jaar eerder nog 89.000 meldingen binnen. Dat betekent een afname van bijna 50 procent.

"Het aantal klachten over te vroeg afgestoken vuurwerk en gestreste huisdieren is fors teruggelopen. De maatschappelijke discussie over vuurwerkoverlast heeft tot meer bewustwording geleid en tot verschuiving van de sociale norm", zegt Bonte.

"Mensen houden nu meer rekening met elkaar. Het duidelijkst zie je dat in vuurwerkvrije zones, waar ondanks een gebrek aan handhaving nauwelijks vuurwerk is afgestoken", aldus Bonte.

Toch is er een toename van meldingen over vuurwerkletsel en gevaarlijke situaties op straat: ruim 1.500 tegen 900 het jaar daarvoor.


Bron: www.nu.nl/jaarwisseling/4372970/laagste-aantal-klachten-vuurwerkoverlast-in-vijf-jaar.html
Yourpyro
2 weken geleden
Vuurwerk vs IJsvorming :)Tientallen botbreuken tijdens jaarwisseling, aantal slachtoffers vuurwerk valt mee


NIJMEGEN - Ziekenhuizen in Gelderland hebben een relatief rustige jaarwisseling gehad. In de Achterhoek viel het grote aantal slachtoffers door de gladheid op: 45 mensen liepen botbreuken op. Ook in Arnhem waren enkele tientallen mensen met gebroken ledematen.

Het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk (SKB) meldt opvallend veel slachtoffers met botbreuken. 'Er zijn een stuk of twintig mensen tijdens de jaarwisseling op straat onderuitgegaan door de gladheid', zegt Margreet de Pree van SKB. Ze spreekt van pols-, been-, heup- en schouderbreuken en een enkel slachtoffer met een hersenschudding. 'De eerste patiënt meldde zich al om 10.00 op oudejaarsdag.'

25 mensen met botbreuken lieten zich ook behandelen in het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem. Twee patiënten kwamen er met vuurwerkletsel. De eerstehulparts van Rijnstate in Arnhem heeft met haar team 18 mensen moeten helpen die waren gevallen op oudejaarsdag en 3 met licht vuurwerkletsel.

Maar 1 vuurwerkslachtoffer bij Radboudumc

In het Radboudumc in Nijmegen meldde zich slechts één vuurwerkslachtoffer. Volgens een woordvoerster viel het letsel mee. De man raakte lichtgewond toen hij vuurwerk afstak.

Slechts 1 vuurwerkslachtoffer bij het Radboudumc, Canisius-Wilhelmina in Nijmegen (CWZ) had er 4. Maar ook in dit ziekenhuis was het aantal slachtoffers door de gladheid een veelvoud. 'Het zijn er een stuk of 25', zegt een woordvoerster op de spoedeisende hulp. 'Veel mensen die de hond uitlieten en ook fietsers die onderuit gingen.'

In de Gelre Ziekenhuizen in Apeldoorn en Zutphen meldden zich in totaal 12 vuurwerkslachtoffers, 9 in Apeldoorn en 3 in Zutphen. Eén patiënt werd behandeld voor matig oogletsel in Zutphen. Hij werd getroffen door vuurwerk, terwijl hij ernaar stond te kijken. Hij is inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis. Twee anderen hadden hand- en/of aangezichtsletsel. Ook zij konden na behandeling weer naar huis.

In Apeldoorn ging het voornamelijk om gevallen van eigen-schuld-dikke-bult. Ook hun letsels (hand, oog, gezicht) waren niet van dien aard, dat ze voorlopig in het ziekenhuis moeten blijven.

Gelderse Vallei en Rivierenland
Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede kreeg vier slachtoffers door vuurwerk te verwerken. Eén van hen raakte ernstig gewond door carbidschieten. De andere drie slachtoffers klaagden over gezicht-, hand- en oogletsel, kneuzingen en brandwonden aan nek en rug. Ook bij de Edese huisartsenpost meldde zich een aantal mensen met lichtere verwondingen door vuurwerk.

De teller bleef steken op drie slachtoffers in Ziekenhuis Rivierenland in Tiel. Volgens SEH-verpleegkundige Arda van Tuijl hadden twee van hen oogletsel en de derde een brandwond.

bron: www.omroepgelderland.nl/nieuws/2124599/Tientallen-botbreuken-tijdens-jaarwisseling-aantal-slachtoffers-vuurwerk-valt-mee

2 weken geleden
Quote
Aantal handletsels door vuurwerk daalt tot 33

Het aantal mensen dat vanwege vuurwerkverwondingen aan de handen naar de plastisch chirurg moest, is deze jaarwisseling gedaald. Bij deze specialisten belandden 33 vuurwerkslachtoffers op de behandeltafel, tegen 52 vorig jaar en 69 het jaar ervoor.

De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) zegt dinsdag dat het beleid omrent (verkeerd) vuurwerkgebruik lijkt te werken. De vereniging wacht wel af omdat het aantal slachtoffers nog tot eind januari kan oplopen.

Ook dit jaar zorgde illegaal vuurwerk voor zwaar handletsel. Ongeveer twee derde van de 33 verwondingen was daar aan te wijten. Bovendien waren er weer veel jonge slachtoffers: bijna de helft is jonger dan achttien. In totaal zijn de afgelopen dagen 25 vingers geamputeerd.

Van de 33 slachtoffers hadden er 28 het vuurwerk zelf afgestoken, vijf keer ging het om een omstander. De meeste vuurwerkletsels komen door knalvuurwerk, slechts zes keer was siervuurwerk de oorzaak.

Minder slachtoffers

Eerder werd al naar buiten gebracht dat de Nederlandse Vereniging voor Traumachirurgie (NVT) dit jaar ruim dertig slachtoffers minder gerapporteerd heeft dan bij de jaarwisseling van 2015 op 2016. De mensen die binnenkwamen met letsel hadden wel ernstigere verwondingen.

Dit jaar kwamen patiënten binnen met open botbreuken, ernstige brandwonden en amputaties. Ook hadden enkele patiënten zwaar aangezichtsletsel en een paar patiënten schedelhersenletsel.

Ook waren er meer mensen die zich met ernstig vuurwerkletsels aan de ogen gemeld hadden bij het Oogziekenhuis in Rotterdam. Er kwamen veertien slachtoffers binnen, vorig jaar waren dat er twaalf.


Bron: www.nu.nl/gezondheid/4373638/aantal-handletsels-vuurwerk-daalt-33-.html
1 week geleden
Quote
Vuurwerkbranche wil duidelijkheid van politie over overleden man

De vuurwerkbranche wil dat de politie uitgebreid onderzoek gaat doen naar de man uit Meppel die overleden is door een ongeluk met vuurwerk. De politie voelt hier echter niets voor omdat er geen misdrijf is gepleegd.

De 54-jarige man raakte tijdens de jaarwisseling zwaargewond door vuurwerk. Hij bezweek op 4 januari aan zijn verwondingen. Het slachtoffer liep de verwondingen op door vuurwerk dat in zijn gezicht ontplofte nadat hij het zelf had aangestoken.

De politie stelde eerder deze week al geen verder onderzoek te verrichten, maar daar is de vuurwerkbranche ontevreden over.

"Als het vuurwerk legaal was, dan willen wij júist meer onderzoek", beklemtoont Leo Groeneveld van de Belangenvereniging Pyrotechniek Nederland (BPN). "Is er iets misgegaan bij de productie? Waren de aanwijzingen op de verpakking niet goed?"

Het AD maakte vrijdag melding van de onvrede van de vuurwerkhandelaars.

Geen misdaad
De vuurwerkbranche heeft de afgelopen jaren haar best gedaan het imago van het legale vuurwerk op te poetsen. "Het is niet de bedoeling dat goed legaal vuurwerk dit soort bijwerkingen heeft."

Een woordvoerder van de politie Noord-Nederland laat desgevraagd weten dat het onderzoek is gesloten, omdat geen sprake is van een misdrijf. Hij bevestigt dat het de man zijn eigen schuld was dat het vuurwerk bij zijn gezicht ontplofte.

Ook zou het niet gaan om consumentenvuurwerk. Of het om illegaal vuurwerk gaat, kan de woordvoerder niet met die stelligheid zeggen, maar is wel zeer waarschijnlijk. "Het gaat in ieder geval om vuurwerk dat niet in Nederland in de winkel te koop is", zegt hij.

Geen strafbare feiten
De politiewoordvoerder snapt dat de vuurwerkbranche graag precies wil weten welk soort vuurwerk is gebruikt, "maar dan moet de branche zelf onderzoek doen. De politie kijkt of er strafbare feiten zijn gepleegd en in dit geval valt niemand iets te verwijten".

Groeneveld van de vuurwerkbranche laat desgevraagd weten dat de kous wat hem betreft af is als de politie zeker weet dat het niet om consumentenvuurwerk ging. "Maar het zou de politie sieren als dat alsnog wat duidelijker naar buiten werd gebracht", vindt hij.

Vergissing
De vuurwerkbranche wilde in eerste instantie in de luwte contact opnemen met de politie. Maar doordat de politie zelf veel aandacht voor de dode genereerde, wil de BPN nu ook in de media beklemtonen dat alle details over dit incident boven water moeten komen.

De politie meldde dinsdag abusievelijk dat de man al zou zijn overleden, maar dit bleek niet het geval. Woensdag bezweek hij alsnog aan zijn verwondingen.


Bron: www.nu.nl/jaarwisseling/4375032/vuurwerkbranche-wil-duidelijkheid-van-politie-overleden-man.html
1 week geleden
Vuurwerk door de brievenbussen en auto's in brand

Wat een gezellig feest had moeten worden eindigde voor een hoop mensen in de Vlissingse Bloemenbuurt in een drama. Zij werden slachtoffer van vernielingen en autobranden. Er werd vuurwerk door de brievenbussen gegooid en ruiten van winkelpanden werden kapot gegooid. Stenen en vuurwerk gooien naar hulpverleners en agressie tegen de politie; buiten proportioneel gedrag van een groep die de nieuwjaarsnacht verstoorden. Iedereen vindt er iets van.

door Conny den Heijer

VLISSINGEN - Reacties van bewoners in de wijk zijn of heel uitgesproken of behoudend, bijna bang. Maar hoe moet het opgelost worden? Burgemeester Van den Tillaar geeft prioriteit aan het politie onderzoek om aanhoudingen te kunnen verrichten. "De bewoners van de wijk hebben daar recht op. Er moet goed uitgezocht worden wat er is gebeurd die nacht. Je kunt niet in het wilde weg mensen aanhouden op basis van geruchten", zegt hij. "En of de beveiligingscamera's het nu deden of niet, daar was met al die rook van het vuurwerk toch niets van te zien geweest." De agressie tegen hulpverleners is laakbaar: zij komen om mensen te helpen, erger te voorkomen door een brand te bestrijden maar worden gehinderd bij hun werkzaamheden. Onacceptabel.

Waarom doen mensen elkaar dit leed aan? Is het uit de hand gelopen baldadigheid? Is het onvrede over iets? Hoe is het met de solidariteit onder elkaar? Er is immers niets gemakkelijker dan met het vingertje wijzen naar.. ja, naar wie? Misschien wel naar een onschuldige. Of misschien wel naar iemand die het zo zat is omdat alles in zijn leven tot nu toe niet van een leien dakje gaat. Waar zijn wij dan als buren? Praat je met elkaar en zoek je gezamenlijk naar een oplossing? Welzijnsorganisatie ROAT zet zich in, maatschappelijk werkers staan klaar. Ligt het dan bij hen als er toch iets escaleert?

De maatschappij verhardt, daar zijn we het met z'n allen over eens. En niet om belerend te zijn maar vraag jij je 's ochtends wel eens af of je nog iets kunt betekenen voor iemand vandaag als je voor de spiegel staat? En dat hoeft zich niet te beperken tot het helpen oversteken van een bejaarde of het uit het schap halen van een pak vla voor iemand die in een rolstoel zit. We hoeven niet allemaal maatschappelijk werker te zijn maar kunnen wel oog hebben voor onze naasten. Misschien is het een kwestie van omdenken, in afwachting van het politie onderzoek. Maar wél aanpakken die gasten!

Bron de-faam.nl
3 dagen geleden, 11:26 uur
OM onderzoekt programma Rambam na uitzending over illegaal vuurwerk

Het Openbaar Ministerie doet strafrechtelijk onderzoek naar het VARA-programma Rambam naar aanleiding van hun uitzending over illegaal vuurwerk. Dat heeft een woordvoerder van het Functioneel Parket bevestigd.

Bezit van illegaal vuurwerk is een strafbaar feit. Een onderzoek betekent niet per se dat de journalisten worden vervolgd.

Cobra's en lawinepijlen
Het programma liet in de uitzending zien hoe makkelijk het is om illegaal vuurwerk te bestellen in Oost-Europa. De redactie van Rambam kocht onder meer lawinepijlen en Cobra's. Die zijn zo sterk dat ze in Nederland verboden zijn.

Uit de uitzending bleek ook dat het zware vuurwerk wordt afgeleverd door pakketbezorgers, die geen idee hebben wat ze vervoeren en dus ook geen voorzorgsmaatregelen nemen.

Ramban wil vooralsnog niet reageren op de zaak.

bron AD.nl
3 dagen geleden, 11:28 uur
Brievenbus in Wierden opgeblazen met zwaar vuurwerk

WIERDEN - Onbekenden hebben zaterdagochtend een brievenbus op de Kruizemunthof in Wierden opgeblazen met zwaar vuurwerk.
De politie kreeg omstreeks 09.15 uur melding van de vernieling. Getuigen wordt opgeroepen om zich te melden.

Op zaterdag 14 januari 2017 om 09:15 uur kreeg de politie Wierden de melding dat er een brievenbus op de Kruizemunthof te Wierden vernield was.
Ter plaatse bleek dat de brievenbus opgeblazen was met vermoedelijk zwaar vuurwerk.
Bent u getuige geweest van deze vernieling of heeft u hierover nadere informatie dan kunt u contact opnemen met de politie Oost-Nederland, basisteam Twente-West, bereikbaar op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, bereikbaar op 0800-7000.

bron tubantia.nl
gisteren om 00:49 uur

Man uit Ravenstein aangehouden voor bezit drugs, vuurwerk en gestolen rijbewijs

HAREN - Een 26-jarige man uit Ravenstein is maandagmiddag aangehouden in Haren. De man had vuurwerk, drugs en een gestolen rijbewijs bij zich.
Surveillerende agenten zagen maandagmiddag rond 15.45 uur een voertuig rijden op de Dorpenweg bij Haren. Toen de agenten het voertuig controleerden, hadden ze sterk het vermoeden dat de passagier onder invloed was van verdovende middelen.

Aan het einde van de controle bleek dat de passagier diverse soorten verdovende middelen bij zich had. Ook had hij één nitraat bij zich en een rijbewijs dat geregistreerd stond als gestolen.

De verdachte, een 26-jarige man uit Ravenstein, is gearresteerd en zal worden gehoord door de recherche.

bron BD.nl
Reageren op dit topic
Wil jij ook reageren? Heb je al een account log dan nu in of klik hier om er gratis een te registreren.
REALPYROS.COM
Bij gebruik van onze website ga je automatisch akkoord met onze algemene voorwaarden en ons privacy beleid. Wij stellen ons in zijn geheel niet aansprakelijk voor aangeboden goederen en/of geplaatste reacties door derden.

© Copyright - 2013/2017