Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Regels omtrent vuurwerk in Nederland
#1
Regels omtrent vuurwerk in Nederland

Afsteken
Het afsteken van vuurwerk is alleen toegestaan op oudjaarsdag van 18.00u tot nieuwjaarsdag 2.00u met uitzondering van categorie 1 vuurwerk. Dit soort vuurwerk mag het hele jaar door worden afgestoken. Wel moet hier rekening worden gehouden dat het geen overlast veroorzaakt voor mens of dier.

Categorie 2 vuurwerk mag worden afgestoken door personen vanaf 16 jaar. Categorie 3 vuurwerk afsteken is toegestaan vanaf 18 jaar (verkoop vanaf 2017 niet meer mogelijk) en categorie 4 vuurwerk is alleen bestemd voor professioneel gebruik.

Opslag
Vuurwerk mag tot 25 kilo in huis worden opgeslagen, maar het vuurwerk moet dan wel opgeslagen worden in een ruimte waar er niet makkelijk bijgekomen kan worden, zoals een afsluitbare kast. Let op: het gaat hier níet over kruitgewicht (zoals in België), maar over het complete product inclusief verpakking.

Verkoop
De verkoop is in Nederland altijd de laatste 3 dagen van het jaar (29, 30 en 31 december). Als 1 van deze dagen op een zondag valt mag er ook op 28 december vuurwerk verkocht worden. Het vervoeren van vuurwerk mag ook alleen op deze dagen.

Bestellen per post is in alle gevallen in Nederland niet toegestaan, alleen ophalen bij een gecertificeerd verkooppunt mag.

Volgens Europese richtlijnen moet al het verkochte vuurwerk sinds 2017 voorzien zijn van CE keurmerk.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)